京阪ホテルズ&リゾーツ/アジアのトップソムリエが競演 世界舞台で繰り広げられた熱戦を再び Choi Reeze氏 x シェフソムリエ 岩田 渉

一夜限りのペアリングディナー開催

京阪グループのフラッグシップホテル「THE THOUSAND KYOTO(ザ・サウザンド京都)」(京都市下京区・総支配人:櫻井 美和)は、2023年「A.S.I. 世界最優秀ソムリエコンクール」にて第3位に輝いたChoi, Kam Fung Reeze氏を招聘し、シェフソムリエ岩田 渉とコラボレーションした一夜限りのペアリングディナーを2024年4月24日(水)に開催します。

関連URL:https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/plan/restaurant/pairingdinner0424.html

 Choi氏は、ミシュラン星付きレストランで経験を積み、2016年より4度に渡って中華圏の最優秀ソムリエに選出。また、岩田が制した2018年 「第4回A.S.I.アジア・オセアニア最優秀ソムリエコンクール」では第2位に、そして共に戦った2023年「第17回A.S.I. 世界最優秀ソムリエコンクール」では第3位の成績を収めた、世界が注目するアジアのトップソムリエの1人です。

 今回のコラボレーション企画では、良き友人であり、良きライバルとして切磋琢磨してきた2人が京都で再会し、コースディナーにあわせ、それぞれの渾身のペアリングやプレゼンテーションを行い、まさに“3度目の競演”を繰り広げます。当日は、5人の料理長がこの日のためだけに考案したレシピで、和洋折衷のコースディナーをご用意。世界を舞台に活躍する経験豊かな2人のソムリエの一夜限りの競演と、その独創的なワインペアリングにぜひご期待ください。

  • アジアのトップソムリエによる競演 一夜限りのペアリングディナー開催

【開催日】 2024年4月24日(水) ※前日15:00までに要予約

【店舗名】 イタリア料理「SCALAE」 (THE THOUSAND KYOTO 2階)

【開催時間】 18:30~21:30 18:00開場

【料金】 40,000円(1名様) 

【定員】 40名さま  ※定員になり次第受付を終了いたします。

【お問い合わせ】 TEL 075-351-0700 (レストラン総合受付10:00~19:00)

【公式HP】 https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/plan/restaurant/pairingdinner0424.html

※表示価格には、サービス料13%と消費税を含みます。

※メニュー内容および食材の産地等は仕入れの都合により変更になることがあります。

※営業時間等は予告なく変更になることがあります。詳しくは公式サイトをご確認ください。

※20歳以上の方が対象です。 20歳未満の方のご同伴はご遠慮願います。

※写真は全てイメージです。

※宿泊プランもご用意しております。詳しくはお問い合わせください。

  • Choi, Kam Fung Reeze  (カム・ファン・リーズ・チョイ)氏

Choi Reeze氏Choi Reeze氏

中国本土の最優秀ソムリエに何度も選ばれたアジアのトップソムリエの1人。現在は、ソムリエ サービスおよびワインコンサルタント会社であるSomm’s Philosophy の創設者として幅広く活躍する。国際的にも格の高いソムリエ資格The Count of Master Sommeliers(CMS) のAdvanced Sommelier Certificate、国際ソムリエ協会(A.S.I) ゴールド認定、世界最大のワイン教育機関Wine & Sprit Eduation Trust (WSET)が認定するWSET® Level 3、国際的に権威のある米国ワイン資格、Society of Wine Educators(SWE)が認定する「CSW (Certified Specialist of Wine)」を保持する、まさにワインのスペシャリスト。WSET の公認認定講師としても活躍する。

 

◆主な受賞歴

2018年 「第4回A.S.I.アジア・オセアニア最優秀ソムリエコンクール」 第2位

2016, 2017, 2020, 2022年 中華圏最優秀ソムリエに選出

2023年 「第17回A.S.I. 世界最優秀ソムリエコンクール」世界第3位

  • 岩田 渉(いわた わたる)

岩田 渉岩田 渉

1989年愛知県生まれ。大学在学中、留学先のニュージーランドでワインに魅了され、  4年間ワインの勉強に没頭する。卒業後、2014年にソムリエ資格取得。同年京都のワインバー「Cave de K(カーヴ・ド・ケイ)」のソムリエに着任。2019年9月に現職、THE THOUSAND KYOTOシェフソムリエ就任。

◆主な受賞歴

2017年 「第8回全日本最優秀ソムリエコンクール」 優勝

2018年 「第4回A.S.I.アジア・オセアニア最優秀ソムリエコンクール」 優勝

2019年 ベルギー開催「第16回A.S.I.世界最優秀ソムリエコンクール」アジア・オセアニア代表として出場し準決勝進出

2020年 「Gault & Millau2020」にて「ベストソムリエ賞」受賞

2021年 「ルイナール ソムリエチャレンジ2021」優勝

2023年 「第17回A.S.I. 世界最優秀ソムリエコンクール」日本代表として準決勝進出。世界第5位。

  • イタリア料理「SCALAE」(THE THOUSAND KYOTO 2階)

イタリア料理「SCALAE」イタリア料理「SCALAE」

【営業日】 日・月・火・木・金・土曜日・祝日(定休日…水曜日)

【営業時間】

朝食…7:00~10:00

ランチ…11:30~15:30(フードL.O. 14:30)

ディナー…17:30~21:30(フードL.O. 20:30)

【席数】 110席 / 個室3室

【お問い合わせ】 075-351-0700 (レストラン総合受付10:00~19:00)

【公式HP】 https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/restaurants/scalae/

  • THE THOUSAND KYOTO  (ザ・サウザンド京都)

THE THOUSAND KYOTO(ザ・サウザンド京都)THE THOUSAND KYOTO(ザ・サウザンド京都)

【所在地】 〒600-8216 京都市下京区東塩小路町570番

【アクセス】 JR京都駅より東へ徒歩約2分

【開業日】 2019(平成31)年1月29日

【階  数】 地下1階~地上9階(客室:3階~9階/ 222室)

【公式HP】 https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/

Reliving Asia’s Top Sommelier Competition on the World Stage

Reeze Choi x Chef Sommelier Wataru Iwata

Pairing Dinner for One Night Only

 The Keihan Group’s flagship hotel, THE THOUSAND KYOTO (Shimogyo-ku, Kyoto City; Miwa Sakurai, General Manager), invites Reeze Choi Kam Fung, the third-place winner at the ASI Best Sommelier of  the World 2023 competition, to collaborate with Chef Sommelier Wataru Iwata for the pairing dinner  served for one night only on Wednesday, April 24, 2024.

 Mr. Choi gained experience at Michelin-starred restaurants and was selected as the best sommelier in Greater China four times since 2016. He placed second in the 4th ASI Best Sommelier of Asia & Oceania 2018 competition, which Iwata won, and third in the 17th ASI Best Sommelier of the World 2023 competition in which they competed together. He is attracting worldwide attention as one of Asia’s top sommeliers.                 

Choi Reeze氏(左)と岩田 渉(右)

 At this collaboration, the two good friends and rivals reunite in Kyoto to present their pairings with the course dinner at their “third” match. Our five head chefs prepare an eclectic Japanese- and Western-style course dinner with recipes created just for the event. Look forward to a one-night-only collaboration by two seasoned sommeliers with global careers and their unique wine pairings.

  • A One-Night-Only Pairing Dinner with Asia’s Top Competing Sommeliers

[Date] April 24 (Wednesday), 2024 *Book by 3:00 p.m. one day before

[Venue] Italian Restaurant SCALAE (THE THOUSAND KYOTO 2nd Floor)

[Hours] 6:30 p.m. to 9:30 p.m. Doors open at 6:00 p.m.

[Price] 40,000 yen per guest

[Capacity] 40 guests *Reception ends once maximum capacity is reached.

[Inquiries] TEL +81(0)75-351-0700 (Restaurant Reception 10:00 a.m. to 7:00 p.m.)

[Website] https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/plan/restaurant/pairingdinner0424.html (Japanese page) 

*The price above includes a 13% service charge and consumption tax.

*Menus contents and production sites may change due to availability.

*Hours and other details may change without notice. Please see details on the official website.

*Available to guests at least 20 years of age. Guests may not be accompanied by those under 20 years old.

*All photos are for illustrative purposes.

*Stay packages are also available. Please contact us for details.

  • Choi, Kam Fung Reeze

Choi Reeze氏Mr Choi Reeze

Reeze Choi is the founder of a sommelier services and wine consultancy company, Somm’s Philosophy. He is an Advanced Sommelier of The Count of Master Sommeliers, holder of A.S.I diploma – Gold, WSET Level Three Award in Wines, and the Certified Specialist of Wine Certification. He is also a WSET educator.

◆Major Awards Received

2018   4th ASI Best Sommelier of Asia & Oceania competition; 2nd

2016, 2017, 2020, 2022  The Best Sommelier Greater China

2023  17th ASI Best Sommelier of the World competition

Represented China and advanced to the finals; 3rd in the world

  • Wataru Iwata

岩田 渉Wataru iwata

Born in Aichi prefecture in 1989. While attending university, became fascinated with wine while studying abroad in New Zealand and devoted four years to studying wine. After graduating, acquired his sommelier certification in 2014. Was posted the same year as the sommelier at Kyoto’s wine bar Cave de K. Assumed his current position as THE THOUSAND KYOTO chef sommelier in September 2019.

◆Major Awards Received

2017   8th All-Japan Best Sommelier Competition winner

2018   4th ASI Best Sommelier of Asia & Oceania competition winner

2019      16th ASI Best Sommelier of the World competition in Belgium

Represented Asia and Oceania and advanced to the semi-finals

2020       Gault & Millau 2020 Best Sommelier Award

2021       Ruinart Sommelier Challenge 2021 winner

2023       17th ASI Best Sommelier of the World competition

Represented Japan and advanced to the semi-finals; 5th in the world

  • Italian Restaurant SCALAE (THE THOUSAND KYOTO 2nd Floor)

イタリア料理「SCALAE」SCALAE

[Open] Sun, Mon, Tue, Thu, Fri, Sat, Holidays (Closed on Wed)

[Hours] Breakfast – 7:00 a.m. to 10:00 a.m.

Lunch – 11:30 a.m. to 3:30 p.m. (Food L.O. 2:30 p.m.)

Dinner – 5:30 p.m. to 9:30 p.m. (Food L.O. 8:30 p.m.)

[Seats] 110 seats, 3 private rooms

[Inquiries] +81(0)75-351-0700 (Restaurant Reception 10:00 a.m. to 7:00 p.m.)

[Website] https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/en/restaurants/scalae/

  • THE THOUSAND KYOTO

THE THOUSAND KYOTO(ザ・サウザンド京都)THE THOUSAND KYOTO

[Address] 570 Higashi Shiokoji-cho, Shimogyo-ku, Kyoto City 600-8216

[Access] About 2 minutes on foot east from JR Kyoto Station

[Opening] January 29, 2019

[Floors] 1 floor underground, 9 floors above ground

Guest rooms: Floors 3 to 9 / 222 rooms

[Website] https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/the-thousand-kyoto/en/

高級ホテルに無料で泊まれる
\もれなく”ヒルトンゴールド会員”

ヒルトンに年間40泊以上しないと取得できない高嶺の花「ヒルトンオナーズゴールド会員」にもれなくなれることで評判のヒルトンアメックスカード

ヒルトンアメックスプレミアム キャンペーン

2024年10月17日から期間限定でヒルトンアメックスプレミアムの入会キャンペーンがスタート! 宿泊無料や朝食無料、お部屋のアップグレードなどの特典によりコンラッドやヒルトンなどの高級ホテルがお手頃に利用できます。

\期間限定 特典 大増量中/
▼詳しくはこちら▼

ヒルトンアメックスプレミアム キャンペーン

関連記事

ページ上部へ戻る